Vita Herdehunden Johnny


Herdehunden Johnny hittades övergiven utanför Lidl Ekholmen i Lindköping. Troligtvis dumpar där av sin ägare. Han befinner sig nu på Slaka Djurhem i väntan på en eventuell ägare ska höra av sig. Annars kommer han att placeras ut till ett nytt hem. Enligt Slaka Djurhem så har dumpningen av hundar ökat drastiskt de senaste året, kanske har det något med den ekonomiska krisen att göra. Folk kanske inte längre har råd att behålla sina husdjur och då dumpas de i hopp om att någon annan ska förbarma sig över dem säger Annelie på Slaka Djurhem.
Vet du något om "Johnny" hör av dig till Slaka Djurhem
Artikeln i sin helhet finns att läsa här

Lyslördag

Var nere på stan med Idun och vänner för att miljöträna lite på lyslördag. Detta är den dagen då julbelysningen i stan tänds.




Omega-3 och allergi

En intressant text hämtat från allergi24. Enligt forskning så gäller även samma princip på hund dvs att omega-3 kan ha en possitiv inverkan på imunförsvaret vid allergi.

http://www.allergi24.com/index.php?option=com_content&task=view&id=249&Itemid=26


Regn och rusk

Under dom senaste 2 veckorna har det i princip regnat varje dag. Det är skitigt och lerigt både utomhus och inomhus. Vissa verkar dock gilla att skita ner sig och rullar dessutom gärna i geggan till mattes stora förtvivlan. Är det inte härligt att vara hundägare ibland =)





Bostadskrisen



Inte lätt att vara hund i huset när man blir vräkt från sina bäddar av två egensinnade katter. Somliga har dock tur mitt i bostadskrisen och har fått en aldelens egen ko =)


Flytt

Asterix och Alf flyttade till egna hem idag. Det blev lite tomt kan ja lova! =(




Snö..



Hej snön, de var länge sedan ! du är hjärtligt välkommen till vår gräsmatta. Du får gärna stanna ett tag men lova att flytta norrut när våren kommer !

Marrodören

Vi har en liten halsbands marrodör här hemma. En liten en med stora paraboler till öron, stora tassar och glugg mellan framtänderna.

Stalker

Assibassi verkar ha drabbats av en stalker. En riktig jobbig liten sak som hänger efter på allt, biter i öronen, ska busa och tjyvnypas. Kan ju förvisso vara mycket lärorikt att vara stalker när man är liten. Frågan är bara vad den utsatte har att säga om det hela =)






Dagens ordspråk


Sigge liten =(



Just nu finns inga ord, bara en stor saknad och en enorm tomhet !

Morgon

hos oss.....














Sigge fortsättning

Dagen har inte alls varit rolig. Har suttit och väntat på telefonsamtal idag hur det går med Sigge. Dom har hittat felet och han måste opereras för att ha en chans att överleva. Oddsen att han ska överleva operationen är tyvärr inte heller så bra så just nu känns det väldigt tungt. Operationen skulle bli av i natt eller imorron bitti. Vi håller andan och alla tummar och tår.


Mullvadar ?

Tror att jag har haft påhälsning av mullvadar, i alla fall om man kollar lite närmare på vår gräsmatta. Hittade dock 2 vita monster med jord från topp till tå. Kan ju säga att dom såg väldigt skyldiga ut.

Sigge har fått åka ner till Strömsholm och ska spendera helgen där. Personalen tog emot honom akut idag och i natt ska dom gå ner i halsen med kamera för att kolla vad som kan vara orsaken till hans problem. Hoppas verkligen att dom hittar problemet och att det är något som går att göra nått åt.


En av dom medskyldiga till gräsmattröjjningen

Sigge

Det hela började för lite över 2 veckor sedan när Sigge skulle in och dra en tand. Av någon anledning så tillstötte komplikationer efter operationen pga itubationen så Sigge kunde inte äta. Han kunde varken svälja mat eller vatten. Han fick ligga på dropp varje dag under en veckas tid i hopp om att svullnaden i halsen skulle gå ner. Nu ca 2 veckor efter operationen så verkade det börja ge med sig men nu idag började samma visa om igen. Så fort han försöker äta så bara kräks han. Givetvis blev det en tripp till djursjukhuset igen där medicin dosen åter igen ökades. Imorron ska han också få komma in och ligga på dropp under dagen. Hoppas verkligen att detta löser sig snart.



En lite piggare Sigge på stranden i våras


Tages MH

I Söndags var vi på Tages MH. Grabben lekte sig i princip genom hela provet. Verkligen kul att se honom =)


Om bovarna

Bov, Bandit, Skurk eller Tjyv, ja detta tänker man oftast på när man hör ordet Bov.
I detta fall är de dock varken skurkar eller banditer det handlar om utan ett glatt gäng hundar, deras vänner, ägare och påhitt genom livet.



RSS 2.0